ספורט הוא דרך חיים, ככה יגידו לך אנשים רבים שמקדישים לא מעט מזמנם לביצוע פעילות גופנית. יש כאלו שרואים בספורט כתחביב, עושים אותו בשביל להרגיש בריאים יותר, להראות טוב יותר או על מנת למלא צורך בתחביב פרטי שלא קשור לעבודה. מולם קיימים הספורטאים המקצועיים, גברים ונשים שמקדישים את חייהם לספורט. אבל יש דבר אחד המשותף לשתי הקבוצות האלו, הפציעות.
פציעות וספורט זה צירוף שהולך יד ביד, יש כאלו שאומרים שאם לא נפצעת כנראה לא התאמנת טוב מספיק. אבל פציעות הספורט עלולות להביא את העוסקים בתחום לפגיעות גופניות שיכולות להוביל לניתוחים ופגיעות בלתי הפיכות. לכן, חשוב להכיר את הפציעות הנפוצות ואת הדרך לטפל בהן.
7 פציעות ספורט נפוצות
- נקע בקרסול- אמנם מדובר בפציעה נפוצה גם בקרב אנשים שאינם עוסקים בספורט, אבל נקע בקרסול היא פציעה שפוגעת בספורטאים רבים. נקע בקרסול נגרם כתוצאה מתנועה חדה או סיבובית שגורמת למתיחה או קרע ברצועה המחברת בין עצמות הקרסול. נקע בקרסול עלול לגרום לחוסר מסוגלות לדריכה על הרגל, פגיעה בטווח התנועה של המפרק ועוד.
- מתיחת שרירים/גידים- מדובר באחת הפציעות הנפוצות והמוכרות ביותר בקרב ספורטאים. בפציעה זו נוכל למצוא את מתיחת הגידים באזור המפשעה האופיינית לכדורגלנים או מתיחה של שריר הירך האחורי שאופיינית לעוסקים בריצה, קפיצה וכו.
- שברי מאמץ- שברי מאמץ לרוב מאופיינים בכאבים המופיעים בקדמת עצם השוקה, העצם המחברת בין מפרק הברך לבין כף הרגל. שברי מאמץ הם סדקים בעצם השוקה הנגרמים כתוצאה מעומס לא מבוקר ומאמץ מוגבר על הרגל.
- קרע ברצועה הצולבת הקדמית- הרצועה הצולבת הקדמית בברך היא אחת מארבעת הרצועות המרכזיות בברך. תפקידה של הרצועה הוא ייצוב הברך, לכן קרע ברצועה יכול לפגוע בתפקוד של הספורטאי ולעיתים אף עלולה לסכן את אפשרותו לחזור לפעילות ספורטיבית כלל.
- מרפק טניס- זהו שם הניתן לדלקת המתפתחת ברצועות הנמצאות באזור המרפק. הפציעה נגרמת בעקבות תנועות חוזרות ומרובות של המפרק שגורמות לבסוף להתפתחות התהליך הדלקתי.
- קרע בגיד אכילס- גיד אכילס הממוקם בחלקה האחורי התחתון של הרגל, הוא בעל נטייה לפיתוח דלקות ואו קרעים העלולים לפגוע בספורטאים רבים. פגיעות בגיד אכילס מאפיינות לרוב ספורטאים מתחומים הדורשים כוח מתפרץ כגון מתעמלות אומנותיות, טניסאים, רקדנים ועוד.
- פגיעה בגידי השרוול המסובב בכתף- אחד מיתרונות מבנה מפרק הכתף הם אפשרויות התנועה המרובות. אך התנועה המרובה של מפרק הכתף, באה על חשבון חוסר יציבותו של המפרק, דבר העלול להוביל במקרים רבים לפציעות בגידים במפרק. ענפי הספורט המרכזיים העלולים להיות חשופים לפציעות מסוג זה הם שחיינים, טניסאים, מרימי משקולות ועוד.
הטיפול בפציעות השונות כולל לרוב טיפולי פיזיותרפיה, משככי כאבים, תרופות אנטי דלקתיות ובעיקר מנוחה בבית. אבל אלו מכם העוסקים בספורט, יודעים עד כמה הרצון לחזור לפעילות גדול יותר מכל דבר אחר. זו בדיוק הסיבה שכדאי לכם לשמוע על המכשיר החדשני שיעזור לכם לזרז את החזרה למגרש.
מכשיר קטן תוצאות גדולות
הכירו את הבי-קיור לייזר, מכשיר קטן, נוח לנסיעה ולתפעול הפועל בטכנולוגיית הלייזר הרך. אבל אל תיתנו לגודל של המכשיר להטעות אתכם, מדובר באחת מפריצות הדרך הגדולות של השנים האחרונות בתחום הטיפול בפציעות ספורט.
טכנולוגיית הלייזר הרך עליה פועל המכשיר היא טכנולוגיה ותיקה בעולמות הכאב שמשמשת רופאים שנים רבות לטיפול בפציעות אקוטיות וכרוניות, דלקות, ופצעים קשיי ריפוי. היתרון של הבי קיור לייזר הוא שמדובר במכשיר המאפשר טיפול אישי בלייזר רך, בכל זמן ובכל מקום.
איך זה עובד?
הלייזר הרך הוא אלומת אור החודרת דרך העור אל תוך הרקמות הפגועות, ללא אפקט של חימום או קירור ומגבירה תהליכים של ריפוי עצמי אשר קורים בגופנו באופן טבעי. כלומר, הלייזר מאיץ את תהליך הריפוי על ידי הגברת שחרור אנדורפינים האחראים על ההקלה בכאב, מגביר את זרימת הדם לאזור הפגוע ומגביר שחרור של אנזימים נוגדי דלקת. כל זה אומר דבר אחד, חזרה מהירה יותר לפעילות הספורטיבית.