יש לנו חדשות טובות וחדשות רעות. החדשות הטובות הן שמרבית האנשים שסובלים מבלט או פריצת דיסק אינם חווים סימפטומים כלל ובנוסף – רוב האנשים שסובלים מפריצת דיסק המלווה בכאבים לא יזדקקו לטיפול כירורגי כדי להחלים מהם.
החדשות הרעות הן שאלו שלרוע מזלם סובלים מכאבים כתוצאה מפריצת דיסק, סובלים ממנה מאוד. לעיתים הכאבים הולכים ומתפוגגים מעצמם או הודות לטיפול שמרני (פיזיותרפיה או שימוש בתרופות אנטי-דלקתיות), לעיתים טיפול ברפואה משלימה מסייע להפיג את הכאב, ולעיתים רק ניתוח יפתור את המצב. עד אז, החיים עם הכאב הנלווה הופכים לבלתי אפשריים.
"הכאבים ברגל שמאל שלי הלכו וגברו, עד שיום אחד קמתי בבוקר וגיליתי שאני לא מסוגלת ליישר את הגב בגללם. במשך חודש הסתובבתי כפופה עד הטיפול במרפאת כאב. לא האמנתי שאפשר לסבול כל-כך" (עדי, בת 35 מרמת גן).
השפעות הלוואי של הכאב
בעוד כאב הוא דבר שאינו מוחשי ומשתנה מאדם לאדם, את השפעותיו ניתן גם ניתן לאמוד. ראשית – מוגבלות התנועה כתוצאה מהכאב מביאה לירידה בכושר העבודה, במיוחד אם העבודה כרוכה במאמץ פיזי. במקרים קשים יותר של פריצת דיסק האדם נדרש לבלות זמן רב במנוחה עקב הכאבים, דבר המונע ממנו להגיע לעבודה ועלול לפגוע במקור ההכנסה. בנוסף, פעולות יומיומיות הופכות בן רגע לכואבות ובלתי אפשריות, כמו מקלחת, נעילת נעליים או הכנת משהו לאכול.
הקשיים הנלווים לכאב הכרוני, תופעות לוואי של כדורים רפואיים, הקשיים בתפקוד היומיומי והקושי להתמודד עם הכאבים עלולים להביא לתחושות קשות ואף לדיכאון וחרדה מהעתיד. אם פריצת הדיסק מצריכה גם התנהלות מול מוסדות כגון ביטוח לאומי, לשכת התעסוקה או מוסדות בריאות שונים, הדבר יכול להקשות על ההתמודדות הרגשית עם הכאב. מכיוון שהכאב משבש את החיים, תחושות הדיכאון יכולות להביא בעצמן להתדרדרות במצב הגופני.
מהם הטיפולים הנפוצים בפריצת דיסק?
חשוב לציין כי לא מדובר בטיפולים שנועדו להעלים את פריצת הדיסק (למעט התערבות כירורגית), אלא להקל על התסמינים ולאפשר חיים ללא כאב:.
1.טיפול במשככי כאבים– הנמכרים ללא מרשם רופא או בתרופות אנטי-דלקתיות שמטרתן לרפא את הדלקת המקומית בעמוד השדרה או בעצב ובכך להעלים את הכאב
2. פיזיותרפיה – טיפול האורך מספר שבועות ועד מספר חודשים, שנועד לשקם את האזור הפגוע ולחזק את שרירי הגב התומכים כדי לאפשר טווח תנועה רחב יותר
3. טיפול ברפואה משלימה – כירופרקטיקה, דיקור סיני, פלדנקרייז וכד'.
4. פעילות גופנית – במידה והכאבים מאפשרים זאת, מומלץ לחזק את הגב ואת היכולת המוטורית באמצעות שחיה (שאינה מפעילה לחץ על הגב), יוגה טיפולית ואפילו הליכה.
5. טיפול במרפאת כאב – במידה והטיפולים המסורתיים לא סייעו בהקלה על הכאבים, ניתן לפנות למרפאת כאב לטיפול מעמיק יותר. מרפאות כאב מתקדמות עושות שימוש בקרני לייזר רך, המפחית מהכאב, מטפל בדלקת ומעורר את מנגנון הריפוי הטבעי של הגוף.
6. התערבות ניתוחית – במידה ומצבה של פריצת הדיסק מחמיר או אם שאר הטיפולים לא עזרו, הפתרון לרוב יהיה ניתוח בעמוד השדרה לקיבועו או להשתלת דיסק מלאכותי. יש לזכור כי זהו המוצא האחרון מכיוון שהתערבות כירורגית טומנת בחובה גם סיכונים ומשפיעה בצורה שונה על כל אדם
רגע, הבטחנו לכם חדשות טובות – השיטה החדשה לטיפול בפריצת דיסק
נכון, פריצת דיסק היא עסק ביש, אבל טכנולוגיה ישראלית חדשה יכולה להעניק לכם את המרפא שאתם כל כך זקוקים לו. בי קיור לייזר הוא מכשיר ביתי מוכח מחקרית המטפל בקרני לייזר רך, בדומה למכשירים המתקדמים במרפאות הכאב, רק שאתם יכולים לטפל איתו בעצמכם בבית, בלי להיות תלויים בטפסים, תורים והפניות.הבי-קיור לייזר מעודד שחרור אנדורפינים, שהם הורמונים טבעיים המיוצרים במוח וגורמים לשיכוך כאב. הוא מטפל במקור הבעיה עצמה ומפחית את ייצור החומרים מתווכי הדלקת ותסמיני הדלקת – אודם, נפיחות וכאב אשר מתמתנים עד כדי נעלמים.
בנוסף, הוא מעורר את מנגנון הריפוי הטבעי של הגוף; במקרים רבים הכאב המתמשך נוצר כתוצאה מלחץ על סיבי העצב, הנוצר מנפיחות, בצקות ודלקת סביב האזור הפגוע. הבי-קיור מפחית מהלחץ הנגרם וכתוצאה מכך הדלקת הולכת ומתפוגגת. הטיפול בבי קיור לייזר נעשה בנוחות ובסביבה הביתית שלכם, פעמיים ביום סך הכול, מספר דקות כל פעם והתוצאות – 60% הפחתה משמעותית בכאב ובגורמים לכאב – מדברות בעד עצמן.
אל תתנו לפריצת הדיסק ולכאבים להמשיך לשבש את חייכם. לטיפול ביתי ויעיל בכאבים, השאירו את הפרטים שלכם ואנחנו נחזור אליכם לשיחת ייעוץ